A TELEPOCAK KARÁCSONYRA JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ SIKERESEN LEZÁRULT

Hála és köszönet minden egyes forintér szenzációsak vagytok:
A zárás utáni gyors beszámolót hallgassátok meg ma Orsitól
2022. december 13. 20:30

A videó itt nézhető vissza.

NE
ÉHEZZEN
EGY
GYEREK
SEM!

Előzmény

2014-et írunk, amikor Orsi barátnőm egy őszi este zaklatottan hív, hogy láttam-e a híradót?

Nem láttam így elmesélte, hogy arról szólt a hír, hogy a KSH adatai szerint abban az évben a 6 éven aluli magyar gyerekek 40%-a éhezni fog a szokatlanul hosszú, 16 napos téli szünetben.

Gondoltam a kicsivel idősebb korosztálynál sem lehet jobb a helyzet, nem kellett győzködni, hogy tegyünk valamit. Így összefogott két vállalkozó anyuka 5 gyermekkel (egy fotós és egy konyhapénzes), hogy azon a télen néhánnyal több tele pocak legyen a szünet idején is.

Legyen tele minden pocak!

A Telepocak az Előbb fotózunk, aztán eszünk és a Pénzügyi Térkép közös jótékonysági kezdeményezése a CEWE támogatásával, amihez most TE is csatlakozhatsz!

Lehet egy könyvvel több?

Szeptember legvégét írjuk, amikor Orsi örömmel hívott, hogy az idén sincs semmi akadálya a Telepocak akciónak, számíthat-e rám?

Öröm és boldogság töltött el, hogy a viharba ne számíthatna rám. De nem hagyott egy gondolat nyugodni: Vajon, hogyan tudnám az olvasóimat én is jobban bevonni?

És a telefonbeszélgetés alatt megszületett az ötlet. Egy olyan e-book lebegett a szemem előtt, amiben a családoknak szánt kiadós, de olcsó ételek kapnák a főszerepet, amikhez be is fogunk vásárolni. Egyszerűbb, grafikákkal feldobott könyvre gondoltam, mivel fotózni nem tudok. Persze Orsi nem hagyott csodálatos fotók nélkül…

Azt hiszem, ezen a télen sokkal nagyobb szükség van egy ilyen könyvre, mint ebben az évszázadban bármikor korábban.

A könyvbe belelapozva pedig már soha, senkinek nem hiszem el, hogy nem lehet egy tányér levesről, egy tápláló főzelékről vagy tésztás finomságról is szuper képet készíteni. (Orsi még neked sem.) Ha nem hiszed, járj utána magad is, nézz bele ebbe a csodás e-bookba…

Milyenek a receptek?

A recepteket között találsz hagyományos recepteket, gyerekek kedvenceit és újdonságokat is.  Amiket mi is örömmel próbáltunk ki és fogyasztottunk el. Ilyen pl. a képen látható sütőtökös gnocchi vagy a bulgursaláta.

A receptek között csak konzerv húst vagy halat találsz, füstölt árut, mert a Telepocak akció keretében friss húst nem tudunk csomagolni. Viszont a hús helyett bőven találsz benne, hüvelyeseket, olcsó fehérjedús alapanyagokat.

Na és az árak?

Egyetlen adag étel sem kerül többe, mint 500 Ft. Alapvetően a 2 – 300 Ft adagár jellemző a receptgyűjteményre.

Ahol több elkészítési lehetőség is van, ott az olcsóbb alapanyagos változatot részesítettük előnybe.

Az árkalkulációnál gondosan megnéztük az árakat, nem számoltunk akciós árral, de az olcsóbb üzletek áraival számoltunk, különösen, ha minőségben nem volt eltérés.

Hagyomány is folytatódik...

Természetesen az idén is elérhető a tavalyi közösségi süteményes könyv az ÚJ Telepocak karácsonyra 2022 kiadása is.

Orsi vezetésével idén is összeállt 52 elszánt hobbifotós, hogy egy új sütis könyvet hozzanak létre. Lelkesen recepteket kerestek és fejlesztetteket, próba sütéseket végeztek, kiegészítők után kutattak.

Náluk már októberben karácsonyi zene szólt, szálltak az illatok és egymást támogatva készültek a szebbnél szebb karácsonyi hangulatú fotók.

Kik vagytok ti?

Kezdetek...

Tavaly...

Egy-egy fotós és pénzügyi szakember. Egyikük a konyhapénzhez ért (Kinga), a másik inkább sütfőzfotóz, csak számolni ne kelljen (Orsi). Két vállalkozó anyuka, 5 gyerekkel és óriási lelkesedéssel, hogy a lehető legtöbb gyereknek meleg enni adjanak a téli szünet alatt.

És nem utolsó sorban Orsi lelkes hobbi fotós tanfolyamosai, összesen 52-en: 50 szuper hölgy és 2 bátor férfi.

Hogyan segíthetek?

Nagyon egyszerű a dolgod, csak vedd meg valamelyik vagy mindkét e-bookot, mi pedig minden mást elintézünk:

  • Már összeállítottam a  bevásárlólistát, keressük a legjobb árakat, figyeljük az akciókat. Napi 1.000 Ft-ot kb. 18.000 Ft-ot fogunk 1-1 csomagra költeni, és lesz benne  mindenféle finomság, zöldség, gyümölcs, kevés édesség, alap élelmiszerek és persze menü ötletek receptekkel, hogy az alapanyagokból finom és tápláló ételek készülhessenek. 
  • Miután 2022.december 13-án véget ér az akció, megyünk és bevásárolunk, majd az összes holmit Orsiék garázsában szétválogatjuk, dobozokba, szatyrokba pakoljuk. 
  • A csomagokat átmenti otthonok és gyerekorvosaink, védőnőink segítségével eljuttatjuk a szorult helyzetben lévő családoknak még a téli szünet előtt. 

A gyűjtés alakulásáról, a gigabevásárlásról és a csomagok útjáról is folyamatosan tájékoztatunk! 

Milyen csomagból tudok választani?


EGY NAPOT TÁMOGATOK

Egy fajta jótékonysági e-book

1.000 Ft


KÉT NAPOT TÁMOGATOK

Két fajta jótékonysági e-book

2.000 Ft


EGY CSALÁDON SEGÍTEK

Három fajta jótékonysági e-book

18.000 Ft

Mi történik a vásárlás után?

Amint a fenti lehetőségek közül választasz, átkerülsz a  modernsuli.hu  oldalára (ez az oldal a Pénzügyi Térkép oktatási felületének oldala) és add meg a számlázási címedet. Válaszd ki a számodra megfelelő fizetési lehetőséget (az e-bookhoz úgy jutsz a leggyorsabban hozzá, ha a kártyás fizetést választod).

Kártyás fizetés esetén azonnal elküldjük a számládat és a letölthető e-booko(ka)t. Utalás esetén a pénz beérkezése után tudjuk ugyanezt megtenni.

A folyamat rövidebb, mint amennyi ideig elolvasni tartott 🙂 

Majd figyeld az e-mailjeidet, hogy magad is lásd milyen módon és hova fog kerülni a támogatásod.