
Hozzávalók:
- 1 kg kovászolni való uborka – 600 Ft
- 4 – 5 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- 1 csokor kapor – 485 Ft
- 1 tk egész bors
- 1 l víz
- 1 ek só
+ 1 szelet kenyér vagy 1 db krumpli
Árak: 2022. június (akcióval)
Összesen: 1 115 Ft, 1 adag: 112 Ft
Kovászos uborka elkészítése
Az uborkát alaposan mosd meg, a szőreit dörzsöld le pl. egy körömkefével. A végeit vágd le, majd átlósan vágd be a két végéről.
A fokhagymát tisztítsd meg, a kaprot mosd meg.
Egy gondosan elmosott nagy üvegbe pakold be a hozzávalókat. Alulra tedd a kapor felét, jöhet a fokhagyma és az egész bors, majd a kapor másik fele. Az uborkákat szorosan rakd az üvegbe, majd öntsd fel sós vízzel úgy, hogy ellepje az uborkákat. A tetejére tegyél egy szelet kenyeret és fedd le.
Ha kész van tedd meleg helyre, nem kell közvetlen napsütésre kirakni. Kb. 3 nap alatt elkészül.
Ha kész van, az uborkákat kisebb szintén steril üvegekbe tedd át, és öntsd fel a leszűrt lével, majd tedd hűtőbe, így jól eltartható.