Gyors vacsora 7: Sütőtökös tejbegríz

etellista_menukartyak_allo_hatoldal6 (1)

Hozzávalók:

  • 400 g konyhakész sütőtök
  • 3 ek friss narancslé
  • 1 l tej
  • 200 g búzadara
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • mandula szeletek tálaláshoz (elhagyható)

Árak: 2024. szeptember (hamarosan)

Összesen:          FT, 1 adag:        Ft

Sütőtökös tejbegríz elkészítés:

A sütőtököt tisztítsd meg és vágd apró 1-2 cm-es kockákra, majd 180 fokon kb. 15 – 20 perc alatt sütsd készre (figyelj, mert így gyorsan elkészül és könnyen megéghet).

Mikor megsült tedd egy magasfalú edénybe (de a tálaláshoz tegyél valamennyit félre), add hozzá a narancslevet és botmixerrel pürésítsd le.

A tejet tedd fel forrni, add hozzá a cukrokat és a fahéjat, majd a sütőtökpürét is. Közepes lángon addig főzd, amíg a kívánt állagúra sűrűsödik.

Tálald a sütőtök kockákkal. Vagy ha el szeretnéd rejteni a sütőtököt, akkor az összeset turmixold össze és tálald mandula szeletekkel.