14. adventi levél: Konyhai bevásárlólista írása

Ha minden jólment már van menüterved az általad fontosnak vélt időszakra. Jöhet a következő lépés vedd elő vagy keresd ki a recepteket és írd meg a bevásárlólistát.

A recepteket már rakd egy helyre, akár egy fizikai vagy virtuális mappába, hogy később ne kelljen már újból keresgélni.

Ha megvannak a receptek készülhet a bevásárlólista, de nem akármilyen, hanem mennyiséggel és árral. Első körben szerintem a mennyiségeket írd fel, aztán ha tudod az összmennyiséget, akkor könnyebben megtalálod a legmegfelelőbb kiszerelés árát is.

Tudom-tudom ez nem túl izgalmasabb feladat sokkal jobb volt az adventi naptárhoz ötleteket gyűjteni vagy ténylegesen elkészíteni az adventi koszorút, vagy más dekorációt.

De kérlek szépen csináld meg, mert ez lesz a titka, a nyitja, hogy ne kelljen többször boltba menni.

Tudod közvetlenül karácsony előtt, mindig nagy tumultus, a tartós élelmiszert előre szerezd be. Én már advent kezdetekor megfogadtam péntek déltől vasárnap estig kerülök minden üzletet, maximum a szabadtéri piac jöhet szóba.

Fontold meg a házhoz rendelést, mint alternatív megoldást. De figyelj, mert időben le kell foglalni a kiszállítási időpontot.

Hogy milyen a profi bevásárlólista, arról pedig itt írtam, hátha még nem olvastad.

Nem is tartalak fel készüljön a tökéletes bevásárlólista, szerintem a legfontosabb most, hogy semmi ne maradjon le és ne költekezz túl.