Hozzávalók:
- 300 g rizs – 195 Ft
- 30 ml étolaj – 15 Ft
- 400 g fagyasztott parajporció – 450 Ft
- 5 gerezd fokhagyma, só – 25 Ft
A besamelhez
- 70 g vaj – 195 Ft
- 70 g finomliszt – 10 Ft
- 700 ml tej – 210 Ft
- só
Az összeállításhoz
- 3 db tojás – 150 Ft
Árak: 2024. február
Összesen: 1250 Ft, 1 adag: 415 Ft
Elkészítés:
Főzd meg a rizst sós vízben vagy használhatsz maradék kész rizst is.
Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a fagyott spenótot és pirítsd addig, míg fel nem olvad és a víz nem párolog el. Közben sózd és add hozzá a zúzott foghagymát.
A besamelhez olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet és keverd el csomómentesre, majd több részletben add hozzá a tejet és sózzad meg.
A kész besamelbe keverd bele a spenótot és a rizst. A keveréket öntsd egy sütőtálba.
Üss rá 3 tojást és 180 – 200 fokon süsd kb. 15 percig és már tálalhatod is.