Leves 34: Erdei gyümölcs krémleves

levesek_hatoldal

Hozzávalók:

  • 20 g vaj
  • 450 – 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 ek méz
  • 1 csipet fahéj
  • 1 ek citromlé
  • 400 ml víz
  • 300 ml habtejszín

Erdei gyümölcskrémleves elkészítése

Tedd a vajat egy kisebb lábosba, add hozzá a gyümölcs keveréket és közepes lángon párold 2-3 percig.

Add hozzá a mézet, a fahéjat és a citromlevet és végül öntsd fel a vízzel. Kb. 5 perc alatt főzd puhára a gyümölcsöket.

Majd turmixold le, és passzírozd át egy szűrőn, hogy szép krémes legyen.

Egy merőkanálnyi levesbe keverd bele a tejszínt, és végül tedd bele a levesbe.

Hűtsd ki jól, mert úgy lesz a legfinomabb.

Extra tipp: tálald akár túrógombóccal.