Leves 35: Karalábéleves húsgombóccal

levesek_hatoldal

Hozzávalók:

  • 30 ml étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 g karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1.3 l zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 200 ml főzőtejszín
  • 8 db húsgombóc

Karalábéleves elkészítése húsgombóccal

Az olajat hevítsd fel, majd az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát közepes lángon pirítsd le. Majd add hozzá a kockára vágott karalábét, sárgarépát és fehérrépát pirítsd le.

Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozzad és tedd bele a kész húsgombócokat. Addig főzd míg a zöldségek meg nem puhulnak és a húsgombóc meg nem fő. Ez kb. 30 perc lesz.

A tejszínt egy merőkanál lével keverd össze, majd öntsd bele és még egyet forralj rajta.