Leves 36: Karfiolkrémleves

levesek_hatoldal

Hozzávalók:

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk currypor
  • 1 tk kurkuma
  • 50 g mandula
  • 1 nagy fej karfiol
  • 800 ml víz
  • só, bors
  • 200 ml kókusztej

Karfiolkrémleves elkészítése kókusztejjel

Egy lábosban olajon, közepes lángon pirítsd le az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd szórd meg a fűszerekkel (currypor, kurkuma), és add hozzá a mandulát és rózsáira szedett karfiolt is.

Öntsd fel vízzel, sózzad, borsozzad és kb. 20 percig főzzed.

Majd botmixerrel, pürésítsd össze. Ha még selymesebb levest szeretnél szűrd is át.

Öntsd fel kókusztejjel, még forralj rajta egyet és már kész is.