Saláta 20: Osztrák krumplisaláta

etellista_menukartyak_allo_hatoldal11

Hozzávalók:

  • 1 kg apró szemű burgonya (pl. kifliburgonya)
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 1 ek almaecet
  • só, bors
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 2 ek magos mustár
  • 100 ml olaj (pl. mogyoróolaj)
  • 150 g vaj
  • 2 tk keményítő
  • snidling vagy újhagyma

Burgonyasaláta, ahogy az osztrákok készítik

A burgonyát pucold meg és sós vízben egyben kb. 20 perc alatt főzd meg (arra figyelj, ne főzd túl).

Míg fő a hagymát vágd nagyon apróra, tedd egy nagy tálba, öntsd rá az almaecetet, sózzad, borsozzad és hagyd állni.

Ha megfőtt a burgonya, még langyosan szeleteld fel és add a hagymához, majd jól keverd össsze.

Egy másik tálban a zöldség alapléhez adj a főzővízből, keverd bele a keményítőt, a mustárt, az olajat és az olvasztott vajat. Majd egy habverővel, jól keverd össze, végül öntsd a burgonyára és a hozzáadott snidlinggel keverd össze alaposan. Ekkor még elég szaftos lesz.

Tedd 4-5 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a burgonyát a szósz átjárja.