Leves 8: Sárgaborsó krémleves

Hozzávalók:

  • ½ db citrom leve – 90 Ft
  • 250 g hagyma – 100 Ft
  • 5 gerezd fokhagyma – 50 Ft
  • 60 g vaj – 216 Ft
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • szerecsendió
  • 1 tk füstölt paprika (sima is jó)
  • 500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva) 300 Ft
  • 2 l zöldségalaplé – 146 Ft
  • 2 ek mustár – 56 Ft

Árak: 2023. március (akció nélkül)

Összesen: 958 Ft, 1 adag: 120 Ft

Sárgaborsó-krémleves elkészítése

A sárgaborsót már előző este áztasd be.

A hagymát vágd apróra, és párold üvegesre, majd reszeld bele a fokhagymát is.

Add hozzá a fűszereket (köményt, reszelt szerecsendiót, paprikát) és az átmosott sárgaborsót, majd öntsd fel alaplével és sózzad, borsozzad is.

Főzd kb. 40 percig, amíg nem fő szét szinte teljesen. Ekkor tedd bele a mustárt és a citrom levét is.

Utána tedd turmixgépbe és zúzd krémesre. Ha úgy érzed nem elég krémes, akkor egy szűrőn is nyomd át.

Extra tipp: ha maradna belőle, akkor a következő étkezés előtt, még öntsed fel vízzel /vagy alaplével, mert a keményítő tartalma miatt könnyen besűrűsödik.

Hozzávalók:

  • ½ db citrom leve – 75 Ft
  • 250 g hagyma – 75 Ft
  • 5 gerezd fokhagyma – 30 Ft
  • 60 g vaj – 180 Ft
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • szerecsendió
  • 1 tk füstölt paprika (sima is jó)
  • 500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva) 239 Ft
  • 2 l zöldségalaplé -82 Ft
  • 2 ek mustár – 22 Ft

Árak: 2022. május (akciók nélkül)

Összesen: 703 Ft, 1 adag: 88 Ft