Főzelék 19: Ajvár

Hozzávalók:

  • 7 db piros kápia paprika – 835 Ft
  • 1 db padlizsán – 360 Ft
  • 1 – 2 ek olívaolaj – 27 Ft
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma – 6 Ft
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek szilvalekvár – 30 Ft
  • 1 tk balzsamecet – 14 Ft

Árak: 2022. július 
Összesen: 1 272 Ft, 1 adag: 212 Ft
Recept: Ajvár

Ajvár elkészítése

Grillt melegítsd fel kb. 150 – 160 fokra.

A megmosott paprikát és padlizsánt tedd egy vas serpenyőbe, fedd le. 10 percenként forgasd meg a zöldségeket, összesen kb. 40 perc alatt sütsd készre a paprikát. A padlizsán még maradhat 10 – 15 percet.

Ha a paprika héja megfeketedett, rakd egy jól záródó edénybe, majd hagyd állni kb. 10-15 percig. Így tudod majd a paprikák héját könnyen lehúzni.

A paprika héját húzd le, a padlizsán húsát kapard ki, add hozzá a többi hozzávalót is, és egy botmixerrel segítségével pürésítsd, és már kész is.