Leves 20: Fejtettbab-leves

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj – 24 Ft
  • 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma – 92 Ft
  • 3 szál sárgarépa – 147 Ft
  • 2 szál fehérrépa – 300 Ft
  • 1 fej zeller (kisebb) – 140 Ft
  • pirospaprika, só, bors
  • 500 g fejtett tarkabab (fagyasztott) – 550 Ft
  • 2 l víz vagy alaplé – 146 Ft
  • 1 csokor petrezselyem – 300 Ft
  • 2 ek liszt – 5 Ft
  • 100 g tejföl – 110 Ft
  • A csipetkéhez: 100 g liszt, 1 csipet só, 1 db tojás (közepes) – 84 Ft

Árak: 2023. március (akció nélkül)

Összesen: 1 898 Ft, 1 adag:  475 Ft

Recept: Fejtettbab-leves

Fejtettbab-leves elkészítése

Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd 1-2 perc alatt a forró olajon pirítsd üvegesre. Közben kockázd fel a többi zöldséget is, és add a hagymához és pár percig pirítsd még együtt. Majd dobd rá a pirospaprikát és a babot is. Sózzad, borsozzad és add hozzá az alaplevet is.

Főzd puhára a zöldségeket kb. 45 perc alatt, majd add hozzá a felaprított petrezselyem felét és szaggasd bele a csipetkét és forrald tovább szűk 10 percig.

A lisztbe keverd bele a tejfölbe, majd öntsd fel egy merőkanál levessel, majd keverd bele a levesbe.

Forralj még rajta egy utolsót és tálald tajföllel és apróra vágott friss petrezselyemmel.

Extra tipp: ha van otthon tegyél bele egy darab füstölt csontot is.