Menü tartós élelmiszerből: ehhez a menühöz jó előre be tudsz vásárolni:
- Hétfő – tészta: lasagne
- Kedd – hüvelyes: lencsefasírt tökfőzelék
- Szerda – húsos: rizses hús céklával
- Csütörtök – tartalmas leves + édes: gulyásleves + palacsinta lekvárral
- Péntek – nemzetközi: chilisbab
- Szombat darált húsos / tepsis: rizsfelfújt
- Vasárnap – halas: halrudacska osztrák burgonyasalátával
Néhány trükköt érdemes alkalmazni:
- pl. a paprikába téve a paradicsomot lefagyasztod (főzéshez kell)
- a céklasalátát előre elkészíted
- a húsokat, halat is lefagyasztod
- ezúttal nem frisset vásárolsz, hanem fagyasztottat pl. tök
- friss petrezselymet is megmosva lefagyasztod
- a sárgarépát és a fehérrépát is konyhakészen tedd a fagyasztóba