Menükártya Mánia 2024. március 12.

Hozzávalók:

  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna – 600 Ft
  • 2 ek olívaolaj – 140 Ft
  • 250 g spagetti – 215 Ft
  • 4 db tojás – 200 Ft
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 80 g parmezán – 960 Ft
  • 150 – 200 ml tészta-főzővíz

Árak: 2024. március
Összesen: 2 115 Ft, 1 adag: 1 060 Ft

Elkészítés:

Vágd a szalonnát csíkokra, majd az pirítsd le olajon és tedd félre.

Főzd a tésztát sós vízben al dantére, szűrd le, de a vízből tegyél is félre.

A tojást verd fel, sózd és borsozd meg, majd reszeld bele a parmezánt és a szerecsendiót.

Tedd újra a tűzhelyre a lepirított szalonnát és forgasd bele a kifőtt tésztát. Rázd össze és húzd le a serpenyőt, és add hozzá a felvert és ízesített tojást és a főzővizét. Mikor kicsit húlt a serpenyő újra rakd vissza a tűzre. Folyamatosa rázogasd , míg nem lesz krémes.

Ne sajnáld belőle a parmezánt és a végén figyelj, hogy ne készítsd túl a tojást.