Gyors vacsora

Mit jelent nekem a “gyors vacsora” olyan étkezést jelent, amely rövidebb idő alatt elkészül, mint ahogy a pizzafutár kihozná a pizzát, azaz 20 – 25 perc alatt a családi asztalra lehet varázsolni.

Ezek az ételek legtöbbször kevés és könnyen beszerezhető alapanyagokból állnak, ráadásul nem igényelnek bonyolult főzési technikákat vagy hosszadalmas előkészületeket sem.

És kinek ajánlom a gyors vacsorákat?

Mindenkinek, de van néhány kiemelt élethelyzet, amikor különösen aranyat ér a „gyors vacsora”, ami akár ebéd is lehet. Te közte vagy? Olvasd el!

  • Sokáig dolgozóknak:

Azoknak, akik egy hosszú nap után szeretnének gyorsan vacsorát készíteni, de már olyan éhesek, hogy nincs idejük és / vagy energiájuk órákat tölteni a konyhában. És a gyors éttermi kajáknál, valami egészségesebbel szeretnék a testüket és a lelküket táplálni.

  • Kezdő szakácsoknak, házi asszonyoknak:

A gyors vacsoráknak általában egyszerűbb recept alapkán készülnek, így ideálisak azoknak is, akik még nem gyakorlottak a főzésben. Pl. pont most költöztél el a szüleidtől, vagy kezdted meg a tanulmányaidat és épp egy koleszban laksz vagy netán friss házas vagy.

  • Kisgyerekes családoknak:

Sok óvoda, iskola utáni programmal, amikor mindenki farkas éhesen esik haza és már senkinek sincs türelme kivárni, egy finom, de hosszú főzés idejű ételt.

  • Egészséges életmódot követőknek:

Lehet most elsőre felkaptad a fejed, de a zöldséges ételek és a saláták sokkal gyorsabban elkészülnek, mintha egy nagy darab húst kellene elkészíteni. Általában maguk az alapanyagok sincsenek annyira feldolgozva, az pedig kívánatos.

Miért hasznos a gyors vacsora?

  • Egyrészt nemcsak időt takarít meg, hanem lehetőséget ad, hogy friss ételeket egyél, anélkül, hogy túlzottan fel dolgozott alapanyagokban gondolkodjál.
  • Másrészt ki tudod használni az egészséges és szezonális zöldségeket is, melyek könnyen beszerezhetőek bármely boltban.
  • Általában ezek az ételek jóval gazdaságosabbak is, mint az útközben készen vásárolt, vagy otthonra rendelt ételek.

Hamarosan olyan konkrét ötleteket is hozok, amelyek nemcsak vacsorára, hanem ebédre is elkészíthető. Nem bírod kivárni, nézz be a Konyhapénzes Klubba próbaidőszakkal.