Hozzávalók:
- 150 g füstölt kolozsvári szalonna – 600 Ft
- 2 ek olívaolaj – 140 Ft
- 250 g spagetti – 215 Ft
- 4 db tojás – 200 Ft
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 80 g parmezán – 960 Ft
- 150 – 200 ml tészta-főzővíz
Árak: 2024. március
Összesen: 2 115 Ft, 1 adag: 1 060 Ft
Elkészítés:
Vágd a szalonnát csíkokra, majd az pirítsd le olajon és tedd félre.
Főzd a tésztát sós vízben al dantére, szűrd le, de a vízből tegyél is félre.
A tojást verd fel, sózd és borsozd meg, majd reszeld bele a parmezánt és a szerecsendiót.
Tedd újra a tűzhelyre a lepirított szalonnát és forgasd bele a kifőtt tésztát. Rázd össze és húzd le a serpenyőt, és add hozzá a felvert és ízesített tojást és a főzővizét. Mikor kicsit húlt a serpenyő újra rakd vissza a tűzre. Folyamatosa rázogasd , míg nem lesz krémes.
Ne sajnáld belőle a parmezánt és a végén figyelj, hogy ne készítsd túl a tojást.