Hozzávalók:
- 500 g lencse – 500 Ft
- 1 fej kb. 120 g vöröshagyma – 40 Ft
- 1 mk füstölt pirospaprika (vagy sima)
- só, bors, 2 db babérlevél
- 2 ek cukor – 10 Ft
- 2 ek (30 g) mustár – 10 Ft
- 1 tk ecet
- 2 ek liszt – 5 Ft
- 3 ek (60 g) tejföl – 50 Ft
Árak: 2023. február
Összesen: 615 Ft, 1 adag: 125 Ft
Elkészítés:
A lencsét főzés előtti este áztasd be kb. 3 x mennyiségű vízbe, így rövidebb lesz a főzési idő.
Hevíts egy lábosban olajat, majd a cukrot karamellizáld le, ha ez megtörtént add hozzá a hagymát és fonnyaszd meg. Ha kész van húzd le a tűzről, add hozzá a paprikát, mustárt és alaposan keverd el.
Majd tedd vissza a tűzhelyre és add hozzá a leszűrt lencsét, adj hozzá kb. 2 liter vizet, sózzad, borsozzad, majd kb. 15 perc alatt (lencsétől függően) főzd puhára.
Ha puha a lencse, tedd bele az ecetet. Végül pedig habard be, lisztet keverd ki a tejföllel és 1 dl vízzel, majd egészet keverd el csomómentesre. Add a főzelékhez és még pár percig főzd össze vele.
Hozzávalók:
- 500 g lencse – 379 Ft
- 1 fej kb. 120 g vöröshagyma – 30 Ft
- 1 mk füstölt pirospaprika (vagy sima)
- só, bors, 2 db babérlevél
- 2 ek cukor – 8 Ft
- 2 ek (30 g) mustár – 22 Ft
- 1 tk ecet – 3 Ft
- 2 ek liszt – 6 Ft
- 3 ek (60 g) tejföl – 52 Ft
Árak: 2022. május (akciók nélkül)
Összesen: 500 Ft, 1 adag: 100 Ft